Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (Ε. Ι. Ε. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

Επιστολή του Κ. Καραθεοδωρή προς τον Ελ. Βενιζέλο σχετικά με την αποστολή υπομνήματός του για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αντίγραφο επιστολής του Ελ. Βενιζέλου προς τον Κ. Καραθεοδωρή, σχετικά με το υπόμνημα του Καραθεοδωρή για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και τη συνδρομή του στο ζήτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιστολή του Κ. Καραθεοδωρή προς τον Ελ. Βενιζέλο σχετικά με τον οργανικό νόμο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών (σχολές, Βιβλιοθήκη, εργαστήρια).

Επιστολή του Κ. Καραθεοδωρή προς τον Ελ. Βενιζέλο σχετικά με τα προβλήματα αναδιοργάνωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (σχολές, κρατικές δαπάνες, κτίρια).

Επιστολή του Τηλ. Κομνηνού προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με τη μεροληπτική δράση του Κ. Καραθεοδωρή στη Φυσικομαθηματική Επιτροπεία.


Υπόμνημα του Κ. Καραθεοδωρή προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με την εξαίρεση των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Ε.Μ.Πολυτεχνείου από τον υπαλληλικό κώδικα.

Επιστολή του Κυβερνητικού Επιτρόπου των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Κ.Καραθεοδωρή, προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία ζητεί να του χορηγηθεί συνάλλαγμα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Επιστολή του Κ.Καραθεοδωρή προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την κατάσταση των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και σχετικά με την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του Κυβερνητικού Επιτρόπου των Πανεπιστημίων.

Επιστολή του Κ.Καραθεοδωρή προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία ζητεί την άποψή του για την σκέψη κατάργησης του θεσμού του Κυβερνητικού Επιτρόπου.

ΨΗΦ. ΕΘ.ΙΔ.ΕΡ."Ε.Β."

Mail Antreas P. Hatzipolakis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1901 - 1950)

Κ. KΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΜΙΑ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ